Waarom ik meeloop met de Climate Miles

Al aardig wat jaren werk ik vanuit HeelBreed met heel verschillende groepen duurzame doeners aan verbetering van hun leefomgeving. Geweldig werk. De laatste jaren volop vanuit de thema’s duurzaamheid en vergroening. Gelukkig merk ik dat meer en meer mensen de urgentie voelen en met elkaar aan de slag gaan. De urgentie van acties om mensen een mooie toekomst te kunnen garanderen wordt ook steeds groter. Kan bijna niet groter, zou ik zeggen.


Voor mij is iedere dag een dag van de duurzaamheid. Heb ik dan nog iets met de Dag en de Week van de Duurzaamheid? Jazeker! Dat zijn mooie momenten om extra focus te hebben op duurzaamheidsthema’s.
Daarom fietste ik vrijdag, op de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs, samen met Gooitske Zijlstra en kinderen van Kindcentrum De Schatkamer naar fietsfabrikant Kruitbosch. We gingen met elkaar te kijken hoe het productieproces verder verduurzaamd kan worden. Fietsen is al heel duurzaam (waarin een klein land groot kan zijn), maar ook dit kan nog verbeteren.


En tijdens deze Week van de Duurzaamheid voel ik sterk de behoefte om aan alle duurzame doeners te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Uiteraard gaat het om de dingen die ik (wij) dagelijks in beweging zet(ten), maar soms moet je momentum pakken en een statement maken. Daarom trek ik op donderdag 14 oktober de wandelschoenen aan en loop ik samen met Ferna Jalink en vele anderen een etappe mee met www.theclimatemiles.nl, met Marjan Minnesma van Urgenda. We lopen van Zwolle naar Raalte, één van de etappes van de route van Groningen naar Glasgow.


Doe je mee? Zet jij je ook in voor een duurzame wereld?