Verbindingsofficier Natuur voor Elkaar

Als Verbindingsofficier van het programma Natuur voor Elkaar help ik Zwolle en omgeving om te vergroenen. Om duurzame wensen en groene ideeën sneller van de grond krijgen, verbind ik initiatieven met elkaar en de overheid. Waar groene wensen zijn, moeten die gestimuleerd en geholpen worden. Dit hangt samen met de nieuwe manier van de overheid om inwoners en bedrijven niet alleen maar inspraak te geven, maar meer aan te sluiten bij wat zij zelf willen en het mogelijk te maken.

Ik maak contact met inwoners, netwerken en instellingen die groene ideeën hebben. Niet alleen met de usual ‘groene’ suspects, maar ook juist in sectoren die niet direct voor de hand liggen, zoals kunst en cultuur, sociale maatschappelijk en sport. Ook hier kan én willen ze vaak vergroenen of verduurzamen: van wegen tot bedrijventerreinen en van sportvelden tot schoolpleinen.

Door verschillende partijen met elkaar te verbinden, worden groene en duurzame initiatieven sneller van de grond geholpen en daardoor krijgt verduurzaming van Zwolle en omgeving een boost. Dat draagt bij aan het doel van het programma Natuur voor Elkaar: meer en snellere duurzame vergroening in allerlei sectoren in de regio Zwolle.

Wil je je groen-initiatief ook van de grond krijgen of vergroten? Of wil je hier meer informatie over? Neem eens contact met mij op.