Veldhoeve Kip uit Albergen wint OverHeerlijk Picknick Time!

HeelBreed mocht samen met Sterre Delemarre voor – en in co-creatie met – de Provincie Overijssel de publieksactie van 2018 voor het Uitvoeringsprogramma Agro & Food organiseren. Dit jaar bestond de publieksactie uit picknicken met streekproducten: OverHeerlijk Picknick Time! Bijna 50 streekproducenten leverden een bijdrage. Er waren sessies voor consumenten en voor medewerkers van bedrijven die meer met streekproducten willen gaan doen. De picknicks vonden plaats in de zomervakantieperiode in vier gebieden in Overijssel: in de regio Zwolle, in het Vechtdal, in Salland, en in Twente.

Via de website www.overheerlijk.nu konden mensen zich aanmelden voor de picknicks en een blauw toegangsticket bemachtigen. Er volgden bijna 1100(!) aanmeldingen. Het werden dus druk bezochte picknicks.
De mensen die uitgenodigd werden konden zich bij de picknicks tegoed doen aan de heerlijkste producten uit hun eigen regio. Er werd geluisterd naar mooie authentieke verhalen van de streekproducenten en er werd gesmuld van verse aardbeien, frisse salades, smakelijke ossenworst etc. Blij werden we van de vele mooie contacten die tussen producenten en consumenten ontstonden.
Tijdens de picknicks konden de mensen stemmen op hun favoriete streekproduct.
Via de sociale media-kanalen van de Provincie Overijssel en JIJ&Overijssel werden foto’s en filmpjes gedeeld. Ook door anderen werd er veel gedeeld. Via de hashtag #OverHeerlijk zijn leuke updates terug te vinden.

De elf streekproducenten van wie de streekproducten door het publiek tot de lekkerste werden verkozen, werden uitgenodigd voor de finale op 1 september jl. tijdens het Stadsfestival in Zwolle.
Het werd een zeer sfeervol evenement met op een prachtige, zonnige dag. De deskundige jury gaf Veldhoeve Kip uiteindelijk de eerste prijs. Een mooi verslag van de finale van het Zwolse RTV Focus (incl. filmpje) vind je hier.