Groene Loper Zwolle

Op verschillende plekken in Nederland zijn al Groene Lopers. En als de inwoners van Zwolle het willen dan heeft deze stad er straks ook één!

De Groene Loper heeft als missie: bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen natuurlijke leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert.

Wie in de Zwolse samenleving om zich heen kijkt ziet dat er al heel veel groene initiatieven zijn. Er zijn mensen met ideeën die vol energie en creativiteit aan de slag gaan om de leefomgeving groener te maken. Deze projecten bereiken echter vooral mensen, die zich al bewust zijn van het belang van duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. Het is de ambitie van de Zwolse Groene Loper om deze beweging krachtiger te maken en een veel groter deel van de bevolking te bereiken met deze ideeën. Het project richt zich daarom vooral op het versterken van de organisatorische en communicatieve kracht van de groene initiatieven.

Om te komen tot een prachtige Zwolse Groene Loper is ieder groen initiatief welkom. Als je wilt meedoen laat dan een bericht achter op mijn contactpagina.