De Groene Loper gaat weer uit in Overijssel

Op verschillende plaatsen in Overijssel wordt de groene loper weer uitgerold. De Groene Loper Zwolle en Groene Loper Kampen hebben in de komende tijd drie mooie groene acties. Bewoners kunnen voor hun buurt gratis stoepgroen aanvragen, daarnaast geld van het Oranje Fonds voor Groene Burendag én biologische bloembollen met veel korting. 

Groene Loper Zwolle

Groene Loper Zwolle heeft in de afgelopen jaren een enorm groen netwerk opgebouwd van meer dan 600 contacten. Jaarlijks helpen we honderden initiatieven in de stad meerdere keren per jaar aan groen. Geweldig toch?

Groene Loper Zwolle is al jaren een sprankelend voorbeeld voor alle Groene Lopers in Overijssel. We hebben een groene vlek gecreëerd die zich blijft uitbreiden dankzij een actief kernteam met een groot netwerk: Alma Streefkerk van Natuur en Milieu Overijssel, Erik de Kruijf van Landschap Overijssel, Michiel van Harten, Hans de Graad en Henk Vos van Milieuraad Zwolle, Adriaan Mosterman van Team Klimaat Actief van Gemeente Zwolle, Climate Campus. Elsbeth Kombrink en Milou van Rijn.

Groene Loper Kampen

In Kampen wordt de Groene Loper ook steeds langer. Dit jaar staan we op het Full Color Festival in Kampen. We gaan 200 zakjes met bloemzaad uitdelen. Met de feestelijke actie proberen we meer mensen te bewegen tegels uit de tuin te wippen en in te zaaien. Kampen doet ook mee aan NK Tegelwippen.

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen om Groene Loper Kampen te helpen opstarten. Inmiddels zijn er actieve mensen bij gekomen en het loopt zo goed, dat zij langzamerhand het stokje gaan overnemen.

Groene Lopers in Overijssel

We zijn dus druk bezig om onze doelen te verwezenlijken. Het doel van Groene Lopers in Overijssel is namelijk om het groen tussen de oren van mensen krijgen door de natuur dichterbij mensen brengen en mensen dichter bij de natuur. Dat helpt om de biodiversiteit te versterken in de provincie. Is er liefde voor groen, dan komt het met de biodiversiteit ook goed.

Het zou mooi zijn als in heel Overijssel mensen uitgedaagd worden om samen met de buren de straat te vergroenen. Om het belang van biodiversiteit tussen de oren te krijgen en tegelijkertijd de sociale samenhang vergroten. Ik help graag met het opstarten van nieuwe Groene Lopers in andere gemeenten in onze provincie.

Het aanvraagmoment voor Zwolle is op 21 juni bij De Vogellanden tussen 16:30 en 20:00 u. Het aanvraagmoment voor Kampen is op 27 juni bij de bibliotheek Kampen tussen 16:00 en 20:00 u. In beide steden maken we het gezellig met koffie, thee, broodjes en soep. Gevraagd wordt om je van tevoren even een aan te melden, zodat we genoeg tijd hebben voor iedereen. Dat kan via de website van de desbetreffende Groene Loper.