Boer zoekt Stad!

Zwolle kent een fantastische fysieke marktplaats om opdrachtgevers en creatieve professionals bij elkaar te brengen: de HanZup! Een activiteit van de Creatieve Coöperatie. Ik deed mee aan een sessie om het eens te ervaren. Geweldig om te zien hoeveel creatieve ideeën er dan ontstaan!

Met Mathilde Tempelman en Klaasjan Haar bedacht ik dat de vorming van een coöperatie een goede oplossing zou kunnen zijn voor rendabele Stadslandbouw.

Met dit idee ‘Boer zoekt Stad’ wonnen wij de opdracht van Delta Wonen en Rabobank: een onderzoek naar rendabele Stadslandbouw in Zwolle. Een echte boer, Herman Reuvekamp, werd aan onze groep toegevoegd en we gingen aan de slag!

Nu is ons onderzoek bijna afgerond. We organiseerden speciale bijeenkomsten in Doepark de Nooterhof en op Wijkboerderij de Klooienberg en zorgden voor een presentatie van een aantal Stadslandbouw-initiatieven op Chef’s Revolution!

Voor ons is het wel duidelijk of en hoe rendabele Stadslandbouw in Zwolle bedreven zou kunnen worden. Benieuwd naar de resultaten? Klik hier om het verslag naar de verkenning te downloaden.

De uitkomsten van deze kantelactiviteit passen overigens uitstekend bij De Groene Loper Zwolle.

De bovenstaande foto’s zijn speciaal gemaakt voor presentatie van Urban Farming Zwolle bij Chef’s(r)evolution op 14 sep. 2014. Foto’s gemaakt door fotograaf Theo Smits i.o.v. Rabobank IJsseldelta.