Mobiliteitsmakelaar stelt zich voor

Onderstaande tekst schreef ik voor ‘De Assendorper’ bij aanvang van mijn nieuwe taak als Mobiliteitsmakelaar in Assendorp, Zwolle.

Mobiliteitsmakelaar in Assendorp

Assendorp heeft sinds kort een heuse Mobiliteitsmakelaar. Dat ben ik en Arjan Broer is mijn naam. Vaak word ik door anderen bestempeld als ‘Stadmaker’, als iemand die samen met anderen waarde in de leefomgeving creëert. Vanuit mijn bedrijf HeelBreed heb ik al veel projecten op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid begeleid.

In Assendorp ben ik, samen met Arnold Helfrich (Assendorper en werkzaam bij &Morgen), in de afgelopen anderhalf jaar al met betrokken inwoners en ondernemers in gesprek geweest over duurzame en slimme mobiliteit. Uit de uitkomsten van deze gesprekken is gebleken dat veranderingen op het gebied van mobiliteit wenselijk zijn om de leefomgeving in Assendorp te verbeteren.

Duurzame maatregelen

Wat mij betreft gaan we samen het komend jaar maatregelen nemen die de straten van Assendorp meer leefbaar maken. In het verleden zijn er succesvolle proeven geweest met op afstand parkeren. Daar kunnen we op voortbouwen door bijvoorbeeld parkeerplaatsen aan de rand van de wijk meer geschikt te maken. Ook kan het gebruik van deelauto’s gestimuleerd worden. Veel auto’s uit Assendorp staan al op deelplatforms als Snappcar en MyWheels.

Op dit moment kan in veel straten tijdens heftige stortbuien het water niet goed weg. Soms zijn er zoveel stenen dat er bij hete zomerdagen sprake is van hittestress. Met minder stenen en meer groen kunnen we dit tegengaan. In verschillende straten heeft er al succesvol vergroening plaatsgevonden. Laten we kijken of we die trend kunnen voortzetten.

Samen voor verandering

Graag nodig ik u uit om mee te doen, want in Assendorp moeten vooral Assendorpers bepalen wat er gaat gebeuren. Zoek mij op en/of leg contact met mij.

Regelmatig ben ik in de wijk. In de komende weken ben ik op een vast moment aanwezig in De Enk. Dat is op de woensdagochtend tussen 10 en 11 uur.

Mijn contactgegevens:

Arjan Broer
Mobiliteitsmakelaar Assendorp
w. www.HeelBreed.nl
e. a.broer@heelbreed.nl
t. 06-14801303